Yellow Family | Wat doet een kindercoach?
22184
post-template-default,single,single-post,postid-22184,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Wat doet een kindercoach?

Wij gunnen ieder kind een positieve, gelukkige en zelfverzekerde houding. Helaas is dit niet altijd het geval. Sommige kinderen piekeren veel, zijn onzeker, slapen slecht, hebben faalangst…

 

Kindercoaches zijn er om kinderen te helpen. Daarom staat niet de klacht centraal, niet de methodiek, maar het kind zelf. Iedere kindercoach heeft daarnaast zijn eigen specialisatie en werkwijze.

 

Samen met de kindercoach ontdekt een kind zijn eigen talenten, kwaliteiten en mogelijkheden. Het zelfvertrouwen van kinderen krijgen een boost en ze bouwen zelfkennis op.

 

“Samen met een kindercoach de talenten ontdekken. Het resultaat: een blij en gelukkig kind!’

 

Merk je op dat je kind niet zo lekker in zijn vel zit? Weet je zelf niet meer wat je hieraan kan doen? Dan kan een kindercoach een uitweg bieden. Wanneer kan je een kindercoach bijvoorbeeld inschakelen:

 

Je kind…

  • … heeft last van driftbuien
  • … is onzeker
  • … wordt gepest
  • … vindt het lastig om emoties te uiten
  • … heeft faalangst
  • … ervaart veel stress
  • … piekert veel
  • … kan slecht in slaap komen
  • … is langere tijd verdrietig
  • … heeft nergens zin in

 

Eigenlijk kan een kind met alle problemen die hem of haar in de weg zitten, bij een kindercoach terecht.

 

Yellow Family biedt kindercoaching in Haarlem en omstreken. Ben je op zoek naar een kindercoach in Haarlem? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wil je wat meer informatie over onze werkwijze? Kijk dan op onze kindercoach pagina.

 

Woon je niet in Haarlem? Kijk dan voor kindercoaching in jouw regio!

 

Tips voor ouders

Als ouder kun je ook het een en ander doen om je kind te helpen als hij niet zo lekker in zijn vel zit. We geven je hieronder een aantal tips:

 

Spiegelen

Kinderen spiegelen alles wat hun ouders doen. Hoe jij dus met je kind omgaat, is heel belangrijk. Natuurlijk wil jij er niet voor zorgen dat je kind onzeker wordt. Toch kunnen bepaalde opmerkingen bijdragen aan de onzekerheid van je kind.

 

Geef je wel eens negatief commentaar op jezelf? Wijs je bijvoorbeeld een koekje af, omdat je wilt afvallen? Natuurlijk is dat prima, maar benoem dan niet dat je jezelf te dik vindt. Zeg liever: ‘ik wijs deze even af, ik heb daar nu geen behoefte aan’. Je kind leert dan direct zelfbeheersing.

 

Geef je je kind een compliment omdat hij een goed cijfer heeft gehaald? Let dan goed op hoe je het compliment verwoordt.

‘Wat knap dat je zo’n goed cijfer hebt gehaald!’ Je kind wil de volgende keer weer zo’n goed cijfer halen, hij legt de lat erg hoog. Hij zal dan ook zeer teleurgesteld zijn als het niet lukt.

‘Je hebt ook zo je best gedaan!’ Je geeft nu een compliment over de inzet. Je kind zal de volgende keer weer hard zijn best doen en zal niet negatief over zichzelf denken als het resultaat tegenvalt.

 

Het kwaliteitenspel

Krijg je wel eens een compliment, dat het ene oor ingaat en het andere weer uit? Je hoort het wel, maar je slaat het niet op. Dit is ook het geval bij onzekere kinderen. Negatieve opmerkingen komen binnen als een bom, maar positieve opmerkingen blijven niet hangen.

Doe dan eens met het hele gezin, of alleen samen met je kind, het kwaliteitenspel. Jullie gooien over met een bal. Iedere keer als je de bal naar iemand gooit, geef je een compliment. De ontvanger moet dan bewust luisteren en dankjewel zeggen. Vervolgens kunnen jullie ook de bal naar elkaar overgooien, waarbij je jezelf een compliment geeft.

 

Je persoonlijke schatkistje

Maak of koop voor ieder gezinslid een klein doosje. Zet deze bij elkaar op een plek waar jullie vaak komen (bijvoorbeeld de keuken of in de woonkamer). Ieder gezinslid mag zijn of haar doosje versieren, zodat het echt persoonlijke schatkistjes worden. Leg bij de doosjes ook een bakje papiertjes en pennen.

Vind je dat je kind die dag goed zijn huiswerk heeft gemaakt, of was je blij dat je partner had stofgezogen? Schrijf dit op een briefje en doe deze in het desbetreffende doosje. Het mag anoniem, maar dat hoeft niet. Iedereen kan aan het eind van de dag de briefjes uit zijn of haar schatkistje lezen. Zo ontdekken jullie wat de ander waardeert aan jou.

 

No Comments

Post a Comment

WhatsApp chat