Yellow Family | Vijf tips voor wildkamperen in Zweden
21420
post-template-default,single,single-post,postid-21420,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Vijf tips voor wildkamperen in Zweden

Wildkamperen in Zweden, relaxter dan dit krijg je het niet. Het gevoel dat je niks moet en kan gaan en staan waar je maar wilt.

Vanwege de Allemansrätten (een Zweeds recht) mag je bijna overal een tent opzetten. Respect voor de natuur is hierbij natuurlijk een must. Wildkamperen in Zweden klinkt misschien een beetje spannend, maar dat is het niet!

We geven je vijf tips om te overleven op een kanovakantie in de Zweedse wildernis:

1. Beat the elements

De Zweedse weersomstandigheden zijn onvoorspelbaar! Op een dag kun je zowel regen, harde wind of een strak blauwe lucht verwachten.

Het weer is lastig te voorspellen, zorg er dus voor dat je je regenkleding bij de hand hebt. Prop je jack en regenbroek bijvoorbeeld in een zijvak van je backpack, zodat je er snel bij kan.

Daarnaast is het handig om een tarp mee te nemen. Een tarp is eigenlijk een heel groot zeil. Dit zeil is multifunctioneel. Je kan hem tussen 2 bomen spannen bij wijze van windscherm, of juist hoog ophangen bij wijze van dak.

2. Doe onderzoek

Naar wat voor gebied ga jij op reis? Ga je met de kano of ga je wandelen?

Het is altijd belangrijk om alles te weten over het gebied waar je de komende tijd gaat vertoeven. Wat is de gemiddelde temperatuur in jouw vakantieperiode? Welke dieren kom je tegen? Hoe ga je aan water en eventueel voedsel komen?

Ga je een tocht maken? Bedenk dan dat je niet overal zomaar boodschappen kan doen. Onderzoek van tevoren waar je voedsel kan inslaan en pas je route hierop aan.

3. Vergeet je tandenborstel niet

Het is super vervelend om er tijdens de reis achter te komen dat je iets bent vergeten. Je tandenborstel is tot daar aan toe, maar ben je je aansteker vergeten? Dat is echt een ramp! Wildkamperen zonder een kampvuur kan namelijk echt niet. Voorkom dit door van tevoren een goede paklijst te maken.

“Een goede paklijst is het halve werk”

Op internet zijn veel verschillende paklijsten te vinden, maar je kan het beste zelf een samenstellen door verschillende paklijsten met elkaar te vergelijken.

Boek je met ons een reis naar Zweden? Dan krijg je van ons een paklijst erbij!

4. Muggen in Zweden

Zweden, het land van de muggen…
Afhankelijk van het gebied kan je in Zweden behoorlijk leeg geprikt worden. Hoe voorkom je dit?

Bijvoorbeeld door het maken van een kampvuur! Wist je namelijk dat de rook van vuur muggen en andere vliegen op afstand houdt? Komt die aansteker toch nog van pas ;).

“Nat of jong hout rookt het meest”

Om bosbranden te voorkomen kun je het vuur ‘s nachts beter uitmaken. Wat kun je dan nog meer doen om de muggen op afstand te houden?

Deet is een perfect middel om insecten op een afstand te houden. Daarnaast raden we je aan om een muggennet mee te nemen. Heel charmant staat het niet, maar het zorgt er wel voor dat je niet gestoken wordt. Vergeet dit dus niet op de paklijst te zetten!

5. Geen natte kleren

Op kanovakantie ben je natuurlijk continu omringd door water. Het kan daarom gebeuren dat je tas een keer in het water valt (wij hebben hier ervaring mee…).

Gelukkig hadden we onze kleren goed verpakt, namelijk in waterdichte zakken. Een plastic zak volstaat hierbij niet, de zak moet echt waterdicht kunnen worden afgesloten. En denk niet alleen aan je kleding, doe ook je slaapzak in een waterdichte zak. Je wilt ‘s avonds denk ik niet in een koude, natte slaapzak kruipen…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

WhatsApp chat