Yellow Family | Sporten met het gezin
22161
post-template-default,single,single-post,postid-22161,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Sporten met het gezin

Kan jij ook een waslijst met dingen opnoemen die om jouw tijd en aandacht vragen, waardoor sporten erbij inschiet? Ik durf te wedden dat jouw kinderen hoog boven in dat lijstje staan… Kinderen wegbrengen, weer ophalen, eten koken, helpen met huiswerk, noem maar op.

Daarbij komt dan nog het huishouden, werk en andere tijdrovende activiteiten. Vind je het gek dat er weinig tijd overblijft om te sporten?

Waarom is sporten zo belangrijk?

Toch is het super belangrijk dat je hier tijd voor vrijmaakt. Waarom is sporten, al helemaal als ouder, zo belangrijk?

  • Sporten geeft je energie, zowel lichamelijk als geestelijk. Je krijgt meer uithoudingsvermogen en kracht en je bent meer gefocust, helderder en geconcentreerd.
  • Door de toename aan energie ben je productiever op je werk en je hebt nog energie voor je gezin als je thuiskomt.
  • Je wordt de beste versie van jezelf. Je kan pas echt goed voor je kinderen zorgen, als je goed voor jezelf zorgt.
  • Je geeft als ouder het goede voorbeeld!

 

Het laatste punt is erg belangrijk, het ouderschap bestaat namelijk voor het grootste deel uit voorleven. Zien jouw kinderen dat je tijd vrijmaakt om te sporten, dat je dit een belangrijk aspect in je levensstijl vindt, dan is de kans vele malen groter dat ze jou volgen.

Waarom is sporten zo belangrijk voor je kind?

  • Ook kinderen krijgen zowel geestelijk als lichamelijk meer energie. Het bevordert hun cognitieve ontwikkeling, wat leidt tot betere schoolresultaten. Ook bevordert sporten hun motorische ontwikkeling.
  • Sporten verbetert het zelfbeeld van kinderen, ze leren waar ze goed in zijn en wat ze kunnen verbeteren.
  • De norm voor kinderen is een uur matig intensief bewegen, om overgewicht te voorkomen.
  • Sporten in groepsverband is bevorderlijk voor de sociale ontwikkeling.

 

Je ziet dat sporten voor zowel ouders als kinderen belangrijk is.

 

Maar ja, het blijft lastig om sporten in je drukke schema te verwerken…

Yellow Family Bootcamp! 

Wij hebben hiervoor een ideale oplossing: Yellow Family Bootcamp!

Wij organiseren twee keer per week (in schoolvakanties breiden we dit uit) bootcamp voor gezinnen in het Frederikspark in Haarlem. De work-outs zijn speciaal afgestemd voor gezinnen. Jullie vormen samen een team, waarin jullie elkaar uitdagen en motiveren. De trainingen bevorderen de gezinsdynamiek, jullie hebben quality time met het gezin en zijn allemaal sportief bezig. Wat wil je nog meer?

 

De bootcamp lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Is jouw kind jonger, maar willen jullie toch graag meedoen? Neem dan contact met ons op, dan kijken we wat we voor jullie kunnen doen.

No Comments

Post a Comment

WhatsApp chat