Yellow Family | Eerste hulp bij verveling
22240
post-template-default,single,single-post,postid-22240,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Eerste hulp bij verveling

De meeste kinderen in Nederland (in ieder geval hier in Haarlem) hebben nog een tweede weekje meivakantie. De vakantie biedt tijd om te ontspannen en om leuke dingen te ondernemen.

 

Maar wat doe je als er niks op het programma staat en het weer ook niet aantrekkelijk genoeg is om naar buiten te gaan?

 

“Wat te doen bij verveling?”

 

Dan open je de EHBV doos!

EHBV? Wat is dat?

Dit staat voor Eerste Hulp Bij Verveling.

 

Ik ben zelf door een ‘ik verveel me’ fase gegaan. Het lukte me met regelmaat niet om zelf activiteiten te verzinnen om te doen. Ik ging dan naar mijn ouders, met de mededeling dat ik mij verveelde. Dit leidde tot irritatie bij mijn ouders. Mijn oma kwam toen met de perfecte oplossing: een Eerste Hulp Bij Verveling doos!

 

Hierin zat een naaisetje, stofjes, papier, een schaar, lijm, kleurpotloden, een lijstje met ideeën voor buiten, recepten voor koekjes, een lijstje met dansnummers, et cetera. Allemaal leuke activiteiten om te doen als je je verveelt!

 

Weet jouw kind soms ook niet wat hij met al zijn vrije tijd moet doen? Is het dan vervolgens jouw taak om iets te verzinnen? Dan is jullie eerstvolgende activiteit het vinden van een schoenendoos!

 

Hoe maak je een Eerste Hulp Bij Verveling doos?

 

Stap 1 – De doos

Ga op zoek naar een schoenendoos, of een andere doos met een deksel (een plastic bak kan ook, maar dit is lastiger versieren). Vervolgens kan je kind de doos versieren naar zijn of haar smaak. Belangrijk is dat de naam er zichtbaar op komt te staan, voor als je meerdere EHBV dozen in huis hebt.

 

Stap 3 – De inhoud

Je kind kan vervolgens verzinnen wat hij leuk vindt om te doen. Dit hoeft niet in een dag te gebeuren, de doos kan altijd aangevuld worden. Vindt hij het leuk om te tekenen? Of om te knutselen? Koken? Voetballen? Muziek luisteren? Tuinieren? Knutselspullen en tekenspullen kun je al in de doos kwijt, maar een voetbal of een keuken is een beetje lastig. Een foto van een voetbal of een lijstje met recepten volstaat dan ook. Het gaat erom dat je kind wordt geïnspireerd om een activiteit te kiezen als hij zich verveelt.

 

Stap 3 – De verveling

Nu is het tijd voor je kind om zich te gaan vervelen, zodat hij de doos kan openen!

No Comments

Post a Comment

WhatsApp chat